Arkib

Berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih berjalan, Muzium Petaling Jaya mengambil satu inisiatif dengan menggunakan medium media sosial untuk menarik minat penggemar sejarah tidak terlepas menyaksikan pameran yang telah disediakan. Oleh itu, terdapat 10 jenis teko terpilih yang sedang berlangsung di Pameran Thematik kini berada di Web Muzium Petaling Jaya.

Untuk makluman semua, Muzium Petaling Jaya telah ditutup sementara kepada semua pelawat  sempena dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 selaras dengan saranan pihak Majlis Keselamatan Negara bagi mencegah penularan Covid-19.
 
Muzium Petaling Jaya akan dibuka semula setelah dibenarkan oleh pihak MKN. Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, boleh menghubungi kami di talian 03-79548122. Segala kesulitan amatlah dikesali.
 
#kitajagakita
#kitabelummenang
#stayathome
#pkp3.0

Salam Sejahtera
👋
Muzium Petaling Jaya Majlis Bandaraya Petaling Jaya kini dibuka semula bermula esok 8 Mac 2021 (Isnin) dengan pematuhan kepada SOP seperti yang telah digariskan oleh Majlis Keselamatan Negara & Kementerian Kesihatan Malaysia.
Para pengunjung juga di ingatkan sentiasa memakai pelitup muka, kerap membasuh tangan dengan hand sanitizer dan menjaga jarak anda dengan pengunjung lain.
Untuk fasa ini, Muzium Petaling Jaya dibuka pada Isnin hingga Khamis sahaja dan tutup pada hari Jumaat, Sabtu, Ahad serta Cuti Umum. Manakala waktu perkhidmatan pula adalah bermula jam 9.00 pagi hingga 4.30 petang.
Bagi penyelidik yang ingin mendapatkan maklumat atau membuat kajian, anda dikehendaki untuk membuat temu janji terlebih dahulu sekurang-kurangnya 3 hari sebelum tarikh kajian anda.
Untuk maklumat lanjut tuan/puan bolehlah menghubungi kami di talian 03-79548122.
 

Halaman 1 dari 2

Tinjauan
{{ ngFields[0].errorMsg }}
{{ ngFields[2].errorMsg }}

Pautan Kerjasama
 
Muzium Petaling Jaya
Jalan 10/7, Seksyen 10,
Taman Jaya, 46000 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Tel: +603 - 7954 8122
Fax: +603 - 7954 8133
Email: unitmuzium@mbpj.gov.my