Arkib Laman

Pameran Perhiasan Wanita

Anda terlepas peluang menyaksikan Pameran Perhiasan Wanita di Muzium Petaling Jaya?
 
Ingin mengetahui jenis-jenis kepelbagaian Perhiasan Wanita?
 
Jangan Kuatir.....Anda masih lagi boleh menyaksikan sendiri di Pameran Perhiasan Wanita di Aras 2, Perpustakaan Komuniti Petaling Jaya, Majlis Bandaraya Petaling Jaya. Pameran ini bermula hari ini sehingga 31 Mei 2020.
 
Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai pameran ini anda bolehlah menghubungi Muzium Petaling Jaya di talian 03-79548122. Jom kita ramai-ramai menghayati keagungan dan kekuasaan perhiasan wanita yang semakin dilupakan.
 
#thisispj#pjlearningcity#lovepj#petalingjayacitycoucil#pjmuseum

Cuti New Year 2020

Muzium Petaling Jaya Majlis Bandaraya Petaling Jaya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2020 kepada seluruh rakyat Malaysia amnya dan khasnya kepada penduduk Petaling Jaya.

Semoga azam tahun 2020 akan tercapai dan diberi kesihatan kepada diri kita dan orang lain. Semoga apa yang diimpikan dapat direalisasikan.

Oleh itu, Muzium Petaling Jaya akan ditutup selama 1 hari pada (01/01/2020 - Rabu) dan akan dibuka pada keesokkan harinya. Selamat bercuti.????????????????

Cuti Hari Natal 2019

Muzium Petaling Jaya Majlis Bandaraya Petaling Jaya mengucapkan Selamat Hari Natal kepada seluruh rakyat Malaysia amnya dan khasnya kepada penduduk Petaling Jaya.

Marilah jua kita mengambil peluang ini untuk menyemarakkan budaya kunjung-mengunjung kenalan yang merayakan Hari Natal atas lantasan keakraban yang sekian lama terbina.

Oleh itu, Muzium Petaling Jaya akan ditutup selama 1 hari pada (25/12/2019 - Rabu) dan akan dibuka pada keesokkan harinya.Selamat Bercuti.

 

Carian Laman Web

Adakah laman web ini berinformasi?
  • Undian: (0%)
  • Undian: (0%)
  • Undian: (0%)
Undian Kesuluruhan:
Undian Pertama:
Undian Terakhir:
 
 

Artifak

 


KUIH CINCIN 

Kuih cincin merupakan kuih tradisonal masyarakat melayu Brunei di Sabah. Kuih Cincin diperbuat daripada gula, gula nipah atau gula apong, tepung beras, minyak masak, air dan gula melaka.