Arkib Laman

TEMUBUAL KHAS BERSAMA MANTAN PENGERUSI LEMBAGA BANDARAN PETALING JAYA

Sesi temubual bersama tokoh Datuk Zahari Bin Abd Rashid mantan YDP serta Pengerusi Lembaga Bandaran Petaling Jaya . Tempoh perkhidmatan beliau bermula 05.03.1966 sehingga 13.10.1967. Beliau adalah antara tokoh yang terawal merancang projek pembangunan bangunan Ibu Pejabat Majlis.

 

Beliau juga antara tokoh yg memperkenalkan logo Lembaga Bandaran Petaling Jaya.

 

Carian Laman Web

Adakah laman web ini berinformasi?
  • Undian: (0%)
  • Undian: (0%)
  • Undian: (0%)
Undian Kesuluruhan:
Undian Pertama:
Undian Terakhir:
 
 

Artifak

 


KUIH CAP 

Kuih loyang atau juga dikenali sebagai kuih ros, kuih bunga durian, kuih cap dan kuih goyang merupakan jenis kuih tradisi India yang diperbuat dari tepung beras yang digoreng dalam minyak masak. Di India khususnya selatan India (Tamil Nadu dan Kerala), kuih ini dikenali sebagai 'Achu Murukku' atau 'Achapam', rasanya juga manis. Manakala di Malaysia, kuih ini dinamakan kuih goyang kerana selepas acuannya dicelup dalam aduan tepung cair, kuih ini dicelup ke dalam minyak masak yang panas dan digoyang-goyangkan agar tanggal. Nama ros pula sempena bentuknya menyerupai bunga. Nama loyang pula mungkin kerana acuannya diperbuat daripada logam loyang.